Hjem Skandinavisk versjonClick here for English version

 

Världspremiär för Internet ombord på tåg

Det Skandinaviska tågbolaget Linx blir först i världen med ett kunna erbjuda tillgång till Internet ombord på sina nya Linx-tåg. 7 juli öppnas Internet Ombord på linjen Göteborg-København.

 
(Uppdatering 2003-07-01)
Internet ombord öppnas för Linx resenärer på linjen Göteborg-København mandag 7 juli. En teknisk nyhet som ger nya möjligheter till både avkoppling och arbete under tågresan. Om allt fungerar tillfredstellande, planerar vi att lansera tjänsten på Linx-tågen Stockholm-Karlstad-Oslo i oktober.
 
Detaljer om "Linx internet ombord" publiseres på hemsidan innan 7 juli.
 
(2003-08-04)
Det som många flygbolag planerar och andra tågoperatörer prövar blir nu verklighet i Skandinavien - permanent uppkoppling till Internet medan man åker tåg. Passagerarna kommer att kunna skicka och ta emot E-mail och jobba precis som hemma på kontoret med full tillgång till alla de möjligheter som Internet erbjuder.
 
- En tågresa blir inte längre enbart en transport mellan två punkter. Med Internet ombord plus andra tjänster kan våra passagerare på ett nytt sätt själva välja hur man vill disponera sin tid ombord, säger Reidar Jignéus, VD på Linx AB. Men det är inte bara våra resenärer som har glädje av Internet på tågen Vi får även helt nya möjligheter att kommunicera med vår ombordpersonal, fortsätter Reidar Jignéus.
 
Reseföretag har traditionellt svårt att snabbt få ut information och kommunicera med sina medarbetare eftersom de oftast är utspridda. Den nya tekniken skapar större samhörighet och stärker vår organisation. Inte minst ur effektivitetssynpunkt, vilket naturligtvis i förlängningen kommer våra passagerare tillgodo, avslutar VD Reidar Jignéus.
Tekniken bygger på trådlös, satellitbaserad kommunikation, kompletterad med GSM-länkar. På så sätt uppnås både bredbandskapacitet och hög tillförlitlighet. Ombord på tågen kopplas resenärernas bärbara datorer upp trådlöst och ansluts till Internet.
Först ut med Internetmöjligheter blir de nya Linx-tågen mellan København och Göteborg. Sträckan Oslo - Stockholm förses med Internet-möjligheter under andra halvåret. Leverantör av det nya trådlösa kommunikationssystemet är Icomera AB i Göteborg, specialister på trådlös datakommunikation. 

 

Utskriftsvennlig side

 

Köp din Linxresa

SVERIGE:
Biljettbeställning »

 
NORGE/DANMARK:
Du kan bestille og betale din Linxreise online og få billettene sendt i posten til Danmark og Norge. Kjøp din billett her »
 
ONLINE BOOKING FROM OUTSIDE SCANDINAVIA:
Currently not available. Will be introduced later.
 


För mer information, kontakta gärna:

Reidar Jignéus, VD
Telefon: +46 31 76 07 504
Mobil: +46 708 517504
E-post: reidar.jigneus@linx.se

Icomera AB: Michael Johansson, VD
Tel: 031-760 62 51
Mobil: 0733-94 09 01