Hjem Skandinavisk versjonClick here for English version

 


Om företaget

Linx AB är ett självständigt dotterbolag till SJ och NSB, vilket garanterar både kunskaper och resurser. Bolaget består i dag av ca 170 medarbetare och har huvudkontor i Göteborg. Det svensk-norska samarbetet knyter samman Oslo-Göteborg med Malmö-Københavnsregionen på ett effektivare sätt och förbättrar reseutbudet mellan Oslo och Stockholm. Den nya snabbtågslinjen kommer att erbjuda högre komfort och service kombinerat med kortare restider och tätare avgångar.
 
Linx AB trafikerar tåglinjerna København - Göteborg - Oslo och Oslo - Karlstad - Stockholm. Med moderna tåg vill Linx inte bara korta ned restiderna. Utbudet och servicen får även tiden ombord att kännas kortare. Vår personal ger begreppet personlig service ett nytt innehåll. För oss är det lika viktigt att du har möjlighet att koppla av som att arbeta ombord.
Namnet Linx för tankarna till en länk eller linje och förmedlar en mer traditionell tågkänsla. Men namnet symboliserar också broar mellan städer och människor. Linx associerar även till Lynx som betyder lodjur på latin. Lodjuret förmedlar smidighet, spänning och upplevelse men också något nordiskt. Linx står för allt det man vill ha som resenär, med andra ord ett nytt resande på spåren!

 

Utskriftsvennlig side

 

Köp din Linxresa

SVERIGE:
Biljettbeställning »

 
NORGE/DANMARK:
Du kan bestille og betale din Linxreise online og få billettene sendt i posten til Danmark og Norge. Kjøp din billett her »
 
ONLINE BOOKING FROM OUTSIDE SCANDINAVIA:
Currently not available. Will be introduced later.
 


Linx AB
Burggrevegatan 1
Box 249
SE-401 24 Göteborg
Tel.: +46 31 760 7500
Fax: +46 31 10 49 93

Interne lenker